Monday, July 23, 2007

Research dag in Cory Hall

Vandaag interessante dag voor mij in Berkeley. Fijne meeting gehad over economische modellering van telecomproblemen. Een typische informele research meeting in Cory Hall verloopt trouwens als volgt. Je spreekt een tijdstip en vergaderzaal af. Vervolgens kom je 10 min na het afgesproken uur bij die vergaderzaal aan 'Berkeley time'. Daarna zegt de organisator van de meeting "Let's go for a coffee first". Vervolgens wandel je vanaf de plaats van afspraak naar buiten, richting 'Brewed Awakenings' (een Starbucks lookalike, die op enkele minuutjes van de Cory Hall ligt). Daar aangekomen bestel je koffie/thee/chocomelk "to go" (dat betekent: ik bestel wat ik wil, de locals moeten meestal niet eens zeggen wat ze willen want het zijn allemaal vaste klanten) en dan stap je met je drankje terug richting Cory Hall. Onderweg bespreek je uiteraard technische dingen. Als je een flard van een gesprek opvangt in Berkeley (op straat, in een restaurant, cafe, parkeergarage,..) is het altijd technisch. Mensen die een boekje staan te lezen aan de bushalte lezen overgens ook geen tijdschriftje (JSAC zou misschien nog kunnen..), maar eerder iets met als titel 'Partial Differential Equations'. Terug aangekomen in Cory Hall wordt de topic van de vergadering dan verder besproken. Invalshoeken kun heel uiteenlopend zijn, maar de vergaderingen zijn altijd redelijk diepgaand en de deelnemers contribueren zeer actief aan de vergadering.

Berkeley is een echte magneet voor allerhande onderzoekers, die er komen vergaderen, samenwerken, enz. Heel veel mensen die je daar ontmoet zijn in feite aan een andere universiteit verbonden en hebben in de meeste gevallen niet eens een bureau in Berkeley, maar ze zijn er wel constant. Ze ontmoeten andere onderzoekers en spenderen hun dagen o.a. in de Brewed Awakenings. Fascinerend om te zien!


1 comment:

Ginette said...

Ondertussen zijn we ook thuis gekomen...ik probeerde wel al eens te reageren vanuit Biskek maar ik verstond niets van de Russisch uitleg om te reageren....vandaar tweede poging!!
Eigenlijk lijken jullie te genieten van een zééééér lange vakantie! Wij zijn blij te zien dat alles goed verloopt.De omstandigheden van jullie verblijf lijken wel erg comfortabel en in niets te vergelijken met een reis door de voormalige sovjet unie.Onze hotels en guesthouses waren vaak van heel penibele kwaliteit. Ik heb erg genoten van de reis ( heb ontzettend mooie dingen gezien ) maar was toch blij terug thuis te zijn ( slapen in een bed waarvan de lakens breder zijn dan de matras, propere lakens, WC papier dat niet gelijkt op schuurpapier korrel 70, beschikken over warm en stromend water, een lavabo die afloopt in de siphon ipv op je voeten.....) Geziet luxe zit hem in de kleine dingen !!!
Ginette