Thursday, July 19, 2007

Zwembad 'sloten

“Mama, zwembad ‘sloten, nie leuk!” zei Louise toen ik vanavond thuis kwam. Een grote teleurstelling uiteraard. Louise had nadat ze uit de crèche thuis was gekomen haar badpak aangetrokken en stond daarna, met haar zwemband in de arm, samen met haar papa voor de gesloten poort van het zwembad. Vader en dochter waren dan maar wat gaan golfen in de living van ons appartement.

Zondag waren we nl. naar de Petaluma Premium Outlet Village geweest (een Disneyland-stijl dorpje met verschillende winkels, enkele restaurantjes, een speelplein en enkele palmbomen in het midden) en daar hebben we wat speelgoed gekocht voor Louise als compensatie voor het feit dat we de grote stukken van haar speelgoed in België hebben moeten achterlaten. We hebben o.a. een loopfietsje en een golfset gekocht. De golfset bestaat uit 3 clubs, 3 balletjes, 2 holes en een echte golftas, die ze trots over haar schouder kan dragen. Ook het slaan tegen de balletjes begint al wat te lukken (waar de holes precies voor dienen is echter nog niet helemaal duidelijk).

In het “family communication” document, dat Louise elke avond meekrijgt bij de crèche wordt meestal gemeld dat Louise “had a lot of fun and sang songs during circle time”. Circle time is het groepsmoment om 10u ‘s ochtends waar alle kindjes in een kring gaan zitten en enkele liedjes zingen en dan wat praten met elkaar en met de begeleidsters. Dit gaat dan onder andere over de vormen en kleuren die in het lokaal aanwezig zijn. Veronica (1 van de begeleidsters van Louise haar klasje) vertelde me vanochtend nog dat Louise de laatste tijd meer en meer met hen praat. Wel in het Nederlands, maar dat deert niet echt iemand. De enige keer dat er een communicatieprobleem was, was toen Louise in het begin van de week haar vingers tussen de deur had gestoken in de crèche en “to hurt” niet voorkwam op mijn vertalende briefje. In het “ouch report” dat we die avond meekregen, was er melding gemaakt van dit voorval (compleet met tijdstip van het gebeuren) en bij behandeling stond er “we applied ice and gave a lot of hugs”. Je ziet: er wordt goed voor haar gezorgd!

Vandaag donderdag dus was er voor mij weer reading group meeting i.v.m. game theory in Berkeley. Daarna was er dan de wekelijkse research group meeting van de NetEcon groep (die normaal op vrijdag plaats vindt, maar deze keer dus niet) en waar ik een presentatie mocht geven over mijn werk rond techno-economische aspecten van netwerkplanning. UC Berkeley is uiteraard een kritisch publiek, er werden een aantal suggesties gedaan voor uitbreidingen aan de studies die ik heb geprestenteerd. Meteen enkele ideeën voor future work dus..

No comments: