Saturday, July 7, 2007

Eerste week in Petaluma

Intussen wonen we al een weekje in California en heb ik toch maar beslist met een blog te beginnen. Eerste even zeggen dat er heel wat foto's te vinden zijn hier. Slechts enkele ervan zal ik hier weergeven..

OK, let's get started. Onze vlucht vorige week is vlot verlopen. Net voor de recente aanslagen in Engeland, zodat we nog geen last hadden van versterkte veiligheidsprocedure. Joris bracht is in de vroege uurtjes naar de luchthaven en daar konden we dan aan onze trip naar California beginnen. Toegelaten hoeveelheden bagage voor de States zijn heel wat hoger dan voor andere vluchten, zodat onze 5 stukken bagage, waarvan een aantal van over de 20 kg elk geen probleem vonden. Na kort vluchtje naar Schiphol, was Louise al volledig gefascineerd door de luchthaven en de rest van de reis verliep dan ook vlot. Louise heeft op de vlucht AMS-SFO weinig geslapen maar ze heeft wat gespeeld en rondgelopen in het vliegtuig en leek het allemaal wel ok te vinden. Daarna zijn we (met onze 2 huurauto's) van de luchthaven van San Francisco naar Petaluma gereden, waar we de eerste dagen op hotel hebben verbleven.

Zondag zijn we meteen goed begonnen met een uitstapje naar Point Reyes.


Woensdag was het hier dan Independance Day en dus verlof. We zijn toen naar de Russian River en naar Jenner gereden. Maar spectaculaire kusten dus. Op de foto zie je de plek waar de Russian River in de oceaan stroomt en waar er heel wat zeeleeuwen zaten. We hebben er gepicnict aan het Fort Ross. Voor de "4th of July" waren er veel mensen die op het idee van een picnic waren gekomen en het was best gezellig.

Later op die dag zijn we dan naar ons appartementje verhuisd. Dit valt zeer goed mee en Louise voelt zich al volledig thuis, ze lijkt zich geen zorgen te maken over de afstand tot Belgie (de eerste dag was Steven wat bagage uit de auto gaan halen en belde toen bij terug was aan de voordeur en Louise riep toen enthousiast "Oma!"). In echte 'Melrose Place -stijl' hoort er bij ons appartementcomplex een zwembad. Louise is er zeer enthousiast over. Bij het binnenrijden van het complex kom je meteen voorbij het zwembad en dan begint Louise altijd ongeduldig "zwembroek aan!" te roepen.


In de creche heeft ze het ook naar haar zin. Donderdag en vrijdag is ze voor het eerste 2 volledige dagen geweest (maandag en dinsdag was ik met haar wat gaan wennen). Ik heb de twee begeleidster Charlene en Veronica een vertalende woordenlijst gegeven die Louisje haar meestgebruikte woordjes bevat en enkele ochtend moet ik de uitspraak van enkele woordjes herhalen, maar de communicatie nog redelijk goed te verlopen. Met de kindjes onder elkaar is het sowieso geen probleem, Louise speelt met de kindjes en trekt er zich niks van aan dat hetgeen zij brabbelen eigenlijk een andere taal is dan hetgeen Louise gewoon is. Bovendien is het klimaat hier beter dan bij ons (Californian summer..) zodat de kindjes veel buiten spelen (er is een ruim grasveldje bij de creche met glijbaantjes en autootjes en speelhuisjes enzo) en op vrijdag worden er altijd waterspelletjes gedaan en dat vindt Louisje natuurlijk allemaal geweldig.

Over onze bezigheden van dit weekend vertel ik de volgende keer.

No comments: