Sunday, July 22, 2007

Marin Headlands

Geen Gentse Feesten hier, helaas. Geen avondje uit dus, maar een rustig “All-American family” weekend. Gisteren naar de Marin Headlands geweest, een Nationaal Park dat uitkijkt op de Golden Gate. Er was een aangename oceaanbries (het gevolg van een uitzonderlijke mooie dag in San Francisco vermoedelijk, want de wind in de Headlands kan blijkbaar zeer koud en onaangenaam zijn). We hebben eerst gepicknickt op een fijne picknickplek bij het visitorcenter (de ultieme picknickplek met zicht op de Gate hebben we pas daarna ontdekt, moeten we zeker uittesten als we straks bezoekers hebben…) en hebben daarna een mooie wandeling gemaakt langs de Rodeo lagoon, de zee en een versterking in de duinen uit WOII.



We hebben intussen een patroon gevonden in anderhalf uur durende wandelingen met Louise. Ze begint de tocht in de draagtas bij Steven op de rug en ze kijkt daarbij zeer geïnteresseerd overal in het rond (deze keer onder andere naar de vele vogels en ook naar de surfers in de zee). Na verloop van tijd krijgt ze daar genoeg van en dan stapt ze een stukje zelf. De richting kiest ze daarbij ook af en toe zelf, deze keer wou ze steeds terug naar een stukje op de duin waar je een goed zicht had op de surfers. Na een tijdje stappen wordt ze dan moe (want geen middagslaapje gehad) en hoe meer moe, hoe minder zin om op onze suggestie in te gaan om nog een stukje in de rugzak te zitten. Na een enig aandringen belandt ze uiteindelijk toch terug in de draagtas (deze keer met de belofte dat ze ter afwisseling bij mij op de rug mocht) en kort daarna valt ze dan in slaap. Dus beste mede-reizigers voor de komende 2 weken (Sara, Maarten, Annelies en Benjamin, met wie we vanaf vrijdag 2 weken op rondreis trekken), het goede nieuws is dus dat het perfect mogelijk is met Louise een fijne wandeling te doen!

Vandaag zondag zijn we thuis gebleven. Na het gebruikelijke skype-uurtje met het thuisfront op een weekendochtend, naar het speelplein geweest, gaan shoppen (alle winkels zijn hier op zondag open, zeer praktisch) en in de namiddag een beetje geluierd bij het zwembad. Tijd om te poetsen moesten we gelukkig niet meer incalculeren, want we hebben woensdag tot onze grote vreugde ontdekt dat de huur van het appartement een wekelijkse poetsbeurt omvat (dankuwel Alcatel!). Morgen werken en ‘s avonds inpakken voor onze reis, want dinsdag komen zus en Maarten al aan.

No comments: