Tuesday, September 4, 2007

Labor day weekend

Labor day wordt hier op de eerste maandag van september gevierd en betekent dus een lang weekend. Het wordt ook wel beschouwd als het laatste weekend van de zomer, maar aangezien ik vorige week nog iemand stellig hoorde beweren dat het hier niet regent voor november hoop ik dat dat nog zal meevallen..

Wij hebben dit weekend de Amerikaanse traditie gevolgd door er een weekendje op uit te trekken en het was natuurlijk ook de bedoeling om de verjaardag van Louise te vieren. Zaterdag zijn we eerst naar de San Francisco Zoo geweest. Er waren zeer veel kindjes en Louisje vond het super “Nog giraf zien!”. Daarna naar Milpitas gereden, waar we wat gezwommen/ge-hot-tubd hebben aan ons hotel. ‘s Avonds dan nog een wandeling gemaakt en iets gaan eten in San Jose. Daar zaten we in het hart van Silicon Valley (de South Bay), wat toch nog net iets impressionanter is wat dichtheid van high-tech bedrijven betreft dan de North Bay die we intussen gewoon zijn.

Zondag (Louisjes verjaardag, Hip hip hooray!) trokken we naar Monterey voor een wandeling langs Cannery Row (waar in de jaren ‘40 tonnen sardines werden ingeblikt). Zeeleeuwen gezien en zeer lekkere krab en andere vis gegeten op een terras met uitzicht over de oceaan. Cannery Row deed me wat denken aan Fisherman’s Wharf in San Francisco, ook veel toeristen en een misschien een beetje te netjes gerenoveerd, maar best een gezellige drukte. Daarna reden we naar Big Sur, de kuststrook ten zuiden van San Francisco die met een scenic route langs de oceaankust wat gelijkaardig is aan de trip naar Jenner en Ford Ross die we in 1 van onze eerste weekends hier hebben gemaakt. Big Sur was drukker en het uitzicht leek me ook iets minder dramatisch dan bij de kust van Jenner (maar het is ook goed mogelijk dat we gewoon wat verwend raken na al dat moois hier). Wel zeer idyllisch was het verlaten strandje met waterval (ok, watervalletje, echt veel water stroomde er niet) die in de oceaan terecht komt. ’s Avonds verbleven we in Salinas, wat een eerder troosteloze indruk op me maakte (enkel maar bevestigd door het motto “Nobody can finish his plate” wat op de menukaart stond en overgens perfect paste bij de omvang van de ober in Margie’s Diner waar we‘s avonds snel iets hebben gegeten).

Maandagochtend werd me dan duidelijk dat we in het hart van het Californische landbouwgebied waren beland. Overal artisjokken, aardbeien en veel kleurrijke landarbeiders op de velden. We reden verder naar Sante Cruz, waar we aan de Boardwalk in alweer een totaal andere Californische sfeer aankwamen. Een pretpark op de dijk, maar dan wel met een beetje een retro-look en uitzicht op een prachtige zandstrand en de oceaan. Ik ben helemaal geen pretpark-kind-of-person, maar deze setting en de 80’s muziek die door de luidsprekers klonk, allemaal overgoten door een stralende Californische zon, was best cool. Steven testte de Giant Dipper uit (roller coaster) en Louise had heel veel pret in verschillende versies van de merry-go-round voor 2-jarigen. In de late namiddag trokken we terug huiswaarts, waar we ‘s avonds (weliswaar een dag te laat) verjaardagstaart aten. “Yummie, yummie,..” zei Louise, die toch al enkele Engelse woordjes heeft opgepikt.


No comments: